BIO-MEYISUN

A Bio-Meyisun módszer akupunktúrás eljárást alkalmaz az arcon található akupunktúrás pontok stimulálásához, s ez által segíti az arcbőr regenerálódását, és SMAS réteg elrendezésének megváltozását, melynek eredménye a szebb arc.

Az ősi tradicionális gyógymód (a bőrfelszínen lévő aktív akupunktúrás pontok, amelyek az izmok motoros pontjai is egyben) és a modern technika ötvözete, amely a ma emberének elvárása alapján a szépség megőrzése és fiatalos külső érdekében történő fájdalmatlan, azonnali és (főleg ) késői hatást is mutató eljárás.

Arcvonások modellezése: Bio–Meyisun eljárás akupunktúrás technikát alkalmaz, nem csak a bőr-, de az izomréteg stimulációjához is, melynek eredménye a megereszkedett izmok kedvező átrendezése, és végeredményben az arc megszépülése. SMAS réteg a bőralatti zsír és izomréteg között található, a bőr és az izmok csatlakozásánál. Mivel speciális bőrrétegről van szó, a megereszkedés esetén éppen ezen a helyen keletkeznek ráncok a homlokon, nyakon, száj környékén, illetve megereszkedik az álkapocs (toka).

 • Bio-terápia:
  • az eljárás alatt Bio Meyisun felszívódó szálakat akupunktúrás tűk segítségévével a bőr dermis-, SMAS-, illetve izomrétegekbe vezetik be. Bio–Meyisun tulajdonképpen egy dél-koreai fejlesztés, PDO (polidioxanon) tartalmú, bio-felszívódó szál. Steril, biokompatibilis a szervezet szöveteivel, a szálak teljes mértékben lebomlanak.(kb 130 -150 nap alatt)
   Támogatja a kollagén-szintézist, növeli az izomtónust, megakadályozza a ráncok kialakulását (új kollagén háló), stimulálja a SMAS réteget. A módszer igen hatékonynak bizonyult az arclifting és látható ráncok csökkentése során.
 • Ránckorrekció:
  • speciálisan kifejlesztett Bio-Meyisun tűk meglazítják az izmok merevségét, amely felelős a ráncok megjelenéséért, egyúttal erősítik a kötőszöveteket is, például a SMAS réteget. Ennek köszönhetően jelentős mértékben csökken bőr hajlamossága a megereszkedéshez, illetve erős és mély ráncok is látványosan korrigálhatók.
 • Facelift: 
  • speciálisan kifejlesztett Bio-Meyisun tűk könnyen bejutnak a szövetekbe, ez által érhető el a kontúrok korrekciója különböző irányokban, továbbá az egyenetlen arc esetén ellenőrizhető a bőrszövetek mélysége is.
 • Kiegyensúlyozott arcvonások:
  • Meyisun terápia a természetes összetételű felszívódó szálak alkalmazásával segít fixálni az arckontúrokat. További pozitív hatása az izmok meglazítása, idegvégződések megújítása és kedvezően hat a neurológiai panaszokra is.
 • Foltok halványítása:
  • Meyisun terápia segítséget nyújt az abnormális bőrszövetek megszüntetésében, mivel a speciálisan kifejlesztett tűk segítségével pontosan elválasztja azokat egymástól – hiszen a tű irányítható a normál szövetek gyökérrészéhez és idegszövetekhez – miközben minimálisan károsítja a normál szöveteket.
 • Túlsúly:
  • Meyisun terápia a speciálisan kifejlesztett Bio-Meyisun tűk segítségével hozzájárul a kezelt területek zsír mennyiségének csökkentéséhez. Az eljárás sikeresen alkalmazható nemcsak olyan pácienseknél, akik szeretnének bizonyos területeken a zsírszövetek mennyiségét csökkenteni, de azoknál is, akiknek fogyás a cél.

Bőrünk öregedése már a késő 30-as éveinkben megkezdődik, amely tüneteket aggódva fedezzük fel reggelente a tükörben: apróbb ráncok megjelenése, a bőr megereszkedése jelzi ezt a folyamatot, akiknek élénk az arc mimikai izomzatának használata, azoknál korábban észlelhetők a kedvezőtlen jelenségek. Azoknál, akiknek plasztikai beavatkozásra (face lift, mini lift) még nincsen szüksége, eddig a botox injekciók vagy ráncfeltöltés jöhetett szóba, ám most már elérhető egy eljárás, mely teljesen természetes módon, a bőr működését serkentve javítja az arc kontúrjait: az újdonságnak számító steril bio-felszívódó szálas kontúrozási eljárás. Ez a technika megemeli a lógó bőrt, visszaadja főleg az arc- vagy bármely testrész kontúrjait. Ideális tehát arc-liftingre, szemöldökemelésre, a nyak, az arc középső és alsó részének fiatalítására, de még a felkar, vagy más testrész lógó bőrét is karcsúbbá, feszesebbé tudja tenni.

Előnyei:

A már ismert szálas (angolul: thread) technikák, liftingek új generációja abban tér el az eddig alkalmazott száltechnikákhoz képest, hogy műtét, azaz vágás nélkül végezhető a beavatkozás, nincs kockázata annak, hogy a szál elszakad, vagy a szálat nagyon meghúzzák és túlfeszülnek a szövetek. Az izmokat nem kell elmozdítani a helyükről ahhoz, hogy a szálakat az orvos elhelyezze a bőrben, azok nem láthatóak sem a kezeléskor, sem később. Nincs gyógyulási idő, a beavatkozás egy ebédidős beavatkozásként elvégezhető, a páciens azonnal visszatérhet teendőihez a kezelés végeztével, de már fittebben.

Mellékhatása nem jellemző, igen ritkán apró bevérzés azonban lehetséges, amely fájdalommentesen pár nap alatt felszívódik.

Kivitelezése:

 • A kb. 1-maximum 1,5 órás, helyi érzéstelenítéssel történő beavatkozás
 • után 8-9 héttel, kontroll vizsgálattal ellenőrizzük a hatást és az esetleges további korrekciót is elvégezzük.
 • Majd 9 hónap után következhet egy újabb az állapotot tökéletesítő beavatkozás.
 • Ez a folyamat 2 év után kevesebb szállal megismételhető, de addig hatását folyamatosan fejti ki és 2 év elmúltával sem következik be látványos visszaesés a kezelt területen.
 • Kb. 5-6 évig ígéri a gyártó a hatást, ami természetesen az idővel arányosan lassan csökken. A bio-felszívódó szálak hatása nem múlik el, mert intenzíven stimulálják a környező sejteket az első pillanattól fogva beültetés után a bőr epidermis rétegének minimális traumájával, a dermis rétegben koncentrálódva. Ennek hatására újabb rugalmas rostok és kollagén termelődik, mellyel a kezelt bőr kontúrozott lesz és fiatal/fiatalosabb marad.
 • Felső korhatára nincs a beavatkozásnak. A problémás területekben történő könnyű alkalmazása a jellemző.

A bio-felszívódó szálas kontúrozást lehet, sőt szükség esetén ajánlott egyéb kezelésekkel kombinálni, elsősorban hyaluronsavval történő feltöltéssel. (Lásd a leírást feljebb)

Kiknek ajánljuk ezt a beavatkozást?

Azoknak ajánljuk a Bio-Meysun felszívódó szálas arc- és testkontúrozást, akik

 • nem szeretnének műtéten átesni,
 • lóg a bőr az arcon, nyakon, felkaron, hason, deréktájon, csípőn,
 • arckontúrjukat szeretnék megváltoztatni,
 • arckontúrjukat szeretnék fiatalítani természetes hatással,
 • szemöldöküket szeretnék megemelni.

vissza>>