Fül akupunktúra

Az emberi testen a fülkagylónak a meridiánok szempontjából kitüntetett szerepe van, mert ezen energiacsatornák egyik fő találkozási helye (mikrorendszer). Ezek után érthető, hogy ezeknek a csatornáknak a specifikus pontjai (akupunktúrás pontok) kapcsolatot mutatnak a belső szervekkel.

Bár ezen pontokat régóta használják gyógyításra, a pontok pontos feltérképezése és dokumentálása egy francia neurológus, Paul Nogier nevéhez fűződik, aki erről az 1950-es években publikált először. Ha a belső szervek, zsigerek, testrészek kibillennek az élettani egyensúlyukból és működési zavarok lépnek fel, akkor a fülkagylóban a megfelelő szervhez tartozó akupunktúrás pont mechanikus stimulálásával (például vékony acéltűvel, pici mágnesgolyóval, lézerrel) befolyásolhatjuk a szervezet öngyógyító folyamatait, melynek eredményeképpen az energetikai egyensúly helyreállhat, az adott szerv funkciózavara mérséklődik és akár meg is szűnhet. Az eredmény pedig egy mellékhatásoktól mentes, harmonikus működés.

A kezelést 10-15 alkalommal szükséges elvégezni, az egyéni reakciótól függően. Fájdalommentes, mellékhatásmentes beavatkozás, amelynek eredményeként csökkenthető a gyógyszerbevitel, a páciens panaszainak javítása mellett.

Vissza>>