Homeopátia

A homeopátia olyan gyógymód (gyógyítási rendszer), melynek célja a szenvedés enyhítése és a különféle bántalmak orvoslása. Biztonságos és kíméletes, praktikus és könnyen kivitelezhető. Egyaránt hatékonyan alkalmazható férfiak és nők, felnőttek, gyermekek és csecsemők esetében (sőt állatoknál is). A homeopátia mélyrehatóan befolyásolhatja a szervezetet rövid és hosszú távon egyaránt.

 

A homeopátia a következő igen egyszerű természeti elven alapul: „hasonló a hasonlótól  gyógyul”. Ez azt jelenti, hogy bármely anyag, amely képes ártani a szervezetnek, éppúgy a javára is válhat, feltéve, hogy rendkívül kicsiny, ennél fogva veszélytelen adagokban szedik. Az életerő rendszerint jól megbirkózik bármilyen problémával. Lehetőleg akut (heveny, azaz rövid távú) betegségek formájában küszöböli ki őket. Ha ez nem megy, akkor lehet, hogy szervezetünk enyhe, krónikus lefolyású (idült, azaz hosszú távú) betegségek során küzdi le a problémákat.

Olykor azonban az életerő – s ezáltal az egész szervezet – „elakad”. Az életerő megteszi, amit tud, hogy csökkentse az egészségkárosodást, a helyzet mégis akut krízisbe torkollhat, vagy valamilyen krónikus és láthatólag szűnni nem akaró probléma alakulhat ki. Ekkor már külső segítségre van szükség. Ekkor siet segítségünkre a homeopátia.

A homeopátia személyre szabott diagnosztikán alapuló terápiás módszer, amely a szervezet öngyógyító mechanizmusait erősíti.

A homeopátiás gyógyszer mellékhatásmentes, amely alkalmazható egyéb gyógyszerek szedése mellett is.

A homeopátia minden esetben hasznos kiegészítője lehet a hagyományos orvoslásnak. A kezelés során részletes homeopátiás anamnézis felvételére kerül sor, figyelembe véve a páciens által hozott leleteket, diagnózist és zárójelentést is.

Megtörténik páciens vizsgálata, kikérdezése, majd a beteg testi és mentális –emocionális tünetei alapján kerülnek kiválasztásra a megfelelő homeopátiás szerek.

A beteg állapotváltozásai a visszajelzések, illetve a rendszeres orvosi konzultáció alapján a beteg dokumentációban rögzítésre kerülnek, és szükség szerint a terápiás terv módosításra megtörténik.

vissza>>